Hoppa till innehåll

WWW. ANES.SE

Testat & godkänt sedan 1998

Vi har testat & godkänt tjänster & produkter i Sverige sedan 1998. Se våra pricksäkra test med analys, utvärdering & testvinnare i alla det bäst i test jämförelser vi har utfört.

Bäst i Test Skaljacka 2024: Topplista och Guide

Bästa Skaljacka & Köp den billigast här

När det kommer till att välja den bästa skaljackan är det viktigt att förstå vad en skaljacka egentligen är, dess funktioner, och hur den skiljer sig från andra typer av jackor. På Anes.se jämför och testar vi olika skaljackor för att hjälpa dig att hitta den perfekta jackan för dina behov. Här går vi igenom några viktiga aspekter att tänka på när du ska köpa en skaljacka och presenterar de fem bästa skaljackorna som finns på Sportshopen.

Bästa Skaljacka & Köp den billigast här

Topp 5 Skaljackor på Sportshopen

 1. Haglöfs L.I.M Jacket
  En lättviktig och mycket funktionell jacka med Gore-Tex membran, idealisk för intensiva friluftsaktiviteter där varje gram räknas. Perfekt för vandring och klättring.

 2. Helly Hansen Seven J Jacket
  En mångsidig jacka som erbjuder bra skydd mot regn och vind med Helly Tech Protection. Den passar både för stadsmiljö och lättare vandringar.

 3. Fjällräven Keb Eco-Shell Jacket
  En miljövänlig skaljacka tillverkad av återvunnen polyester. Designad för att ge maximal rörelsefrihet och skydd i tuffa väderförhållanden, utmärkt för fjällvandring.

 4. Didriksons Granit Jacket
  En prisvärd skaljacka som kombinerar hållbarhet och komfort. Den är utrustad med en vattentät och vindtät konstruktion, vilket gör den idealisk för varierande väderförhållanden.

 5. The North Face Apex Flex GTX 2.0
  En robust och flexibel skaljacka med Gore-Tex för exceptionellt skydd mot väder och vind. Den passar för både friluftsaktiviteter och vardagsbruk.

Hur Mycket Kläder Utöver Skaljacka till Skidor?

Hitta Bästa Skaljackan & Köp den billigast här

När du åker skidor är det viktigt att klä dig i flera lager för att anpassa dig efter väderförhållandena. Under en skaljacka bör du ha ett baslager som transporterar bort fukt, ett mellanlager som isolerar och håller dig varm, samt eventuellt ytterligare isolerande lager vid mycket kalla förhållanden.

Hur Ska en Skaljacka Sitta?

En skaljacka ska sitta bekvämt men inte för löst. Den bör ge tillräcklig rörelsefrihet för armar och axlar utan att kännas trång. Jackan ska vara tillräckligt lång för att täcka höfterna och skydda mot vind och regn, men inte så lång att den hindrar rörelse. Justerbara muddar och huva är viktiga för att få en bra passform och skydd.

Hur Tvättar Man en Skaljacka?

För att tvätta en skaljacka, följ dessa steg:

 1. Stäng alla dragkedjor och kardborreband.
 2. Använd ett milt tvättmedel utan sköljmedel, speciellt anpassat för tekniska kläder.
 3. Tvätta i maskin på ett skonsamt program, vanligtvis 30-40 grader.
 4. Skölj noggrant för att få bort alla tvättmedelsrester.
 5. Torka jackan enligt tillverkarens anvisningar, ofta kan torktumling på låg värme återaktivera jackans vattentäta behandling.

Hur Väljer Man Rätt Skaljacka?

När du väljer en skaljacka, överväg följande faktorer:

 • Väderförhållanden: Vilka förhållanden du mestadels kommer att använda jackan i, t.ex. regn, snö, vind.
 • Aktivitetsnivå: Om du ska ha jackan för högintensiva aktiviteter, välj en med hög andningsförmåga.
 • Passform och komfort: Se till att jackan sitter bra och inte hindrar rörelse.
 • Funktioner: Kolla efter justerbara huvor, ventilationsdragkedjor och fickor som passar dina behov.
 • Material och hållbarhet: Välj ett material som erbjuder bra skydd och hållbarhet över tid.

När Ska Man Använda Skaljacka?

En skaljacka är perfekt för aktiviteter i tuffa väderförhållanden, som vandring, klättring, skidåkning och andra friluftsaktiviteter. Den är också praktisk i vardagen under regniga eller blåsiga dagar. Tack vare sin lätta vikt och höga andningsförmåga är skaljackor mångsidiga och kan användas året runt genom att anpassa de underliggande lagren efter temperaturen.


På Anes.se strävar vi efter att ge dig den mest omfattande och pålitliga informationen för att du ska kunna göra det bästa valet när du köper en skaljacka. Vi testar och jämför olika modeller för att hitta de som erbjuder bäst skydd, komfort och hållbarhet. Besök vår sajt för att se våra senaste tester och jämförelser.